Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що врятує тернопільських чиновників від можливої мобілізації?

Військовий комісар області Володимир Катинський під час прес-конференції, що відбулася 4 квітня, підтвердив, якщо у Генштабі вирішать, що за контрактом бійців в Україні наберуть недостатньо для ротацій на сході, оголошення сьомої хвилі мобілізації неминуче.

катинський3Нагадаємо, на Тернопільщині набрати чоловіків на контрактну службу у Збройних Силах вдалося лише на 60% від потреби.

Водночас нещодавно голова обласної держадміністрації Степан Барна заявив, якщо сьома хвиля мобілізації буде провальною – воювати у зоні АТО будуть голови рад усіх рівнів. Цю інформацію підтвердив і головний військовий комісар області Володимир Катинський.

«Голова обласної держадміністрації визначив завдання, якщо райони не справляються із планом, то по мобілізації підуть працівники районних адміністрацій, голови сільських, селищних рад і громад, депутати усіх рівнів, включаючи обласної ради. Тому не хотілося б, звичайно,  ламати розвиток нашої області, перспективи економічної і соціальної розбудови».

Врятувати ситуацію досі може контрактна служба у Збройних Силах, ствердив Володимир Катинський. За вдалої агітації, якщо сільські голови будуть спроможні знайти хоча б одного вмотивованого чоловіка на дві громади – план із набору на контрактну службу в області виконають.

«Тоді не буде масових незрозумілих звільнень з роботи, зупинок посівної, підприємства будуть спокійно втілювати програму розбудови, не  потрібно буде проводити масової мобілізації і розшук тих, хто ухиляється. Все стоїть на терезах: або буде проводитись агітація у контрактні війська, або буде мобілізація», – пояснив Володимир Катинський.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Що кажуть тернопільські порошенківці про офшорний скандал?

Тернополянин запідозрив, що у владі міста та області засіли атеїсти