Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пологовий у Тернополі за місяць після урочистого відкриття досі не готовий приймати вагітних жінок

Після реконструкції корпус перинатального у Тернополі епічно, за участі Міністра регіонального розвитку Геннадія Зубко, відкрили ще 25 березня. Насправді ж, помістити хоча б одного малюка чи породіллю там не можуть досі.

перинатальний1Посадовці обласної держадміністрації обіцяють, що заклад запрацює навіть 28 квітня, або максимум до Страсної П’ятниці, 29 квітня.

«Коли переходитимуть вагітні, у корпусі буде тепло. Ми вже поставили бойлери, тому вода гаряча є. У четвер маємо замінити кабель на більш потужний, підключити вентиляційне обладнання, і тоді вже можна буде переводити породіль у цей корпус. Єдине, що залишається обладнати – подачу медичних газів», – ствердив керівник департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Та прогнози головного лікаря обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Віктора Куценка не такі оптимістичні.

«Без медичних газів ми не можемо запустити корпус, бо цим поставимо під удар життя малюків і мам. Сьогодні їхню подачу ми власними силами забезпечуємо у діючому корпусі. Ми ведемо непереривну роботу над створення системи медичних газів, а також чекаємо передачі майнового комплексу».

Як підрахували в обласному департаменті охорони здоров’я, проект реконструкції перинатального центру сягає 80-ти млн. грн. Минулоріч обласна влада отримала 25 млн. грн. з фонду регіонального розвитку і до сьогодні намагається вплинути на завершення робіт.

Тож для проведення другої частини реконструкції просять 48 млн. грн.  Однак сподіватися на швидке отримання цих коштів не варто, натякнув Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко ще під час свого останнього візиту у нашій області.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Тернопільщині поліція встановила особу жінки, яку збив поїзд

У Тернополі на Злуки іномарка збила жінку