Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Весь пакистанський тютюн, привезений на Тернопільщину, забрали податківці

За незаконне ввезення тютюну вартістю 5,6 млн.грн і спробу реалізувати його на Тернопіллі порушників можуть примусити заплатити всього 225-425 тисяч гривень штрафу.

податкова11Підприємство із виготовлення сигарет, працівники якого намагалися уникнути сплати 26,7 млн.грн. акцизного податку виявили податківці у 2016 році.

Ще у січні виробники імпортували з Пакистану у Тернопільську область  68,7 тонн тютюнової сировини і намагалися використати пільгу по сплаті акцизного податку.

Оскільки відповідної ліцензії на свою діяльність виробництво не мало, то й платити менше за акциз були не вправі.

«За цим фактом ми розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). 68,7 тонн тютюнової сировини співробітники податкової міліції вилучили і в ході досудового розслідування слідчі отримали дозвіл суду на арешт сировини. Її вартість 5,6 млн.грн.», – зазначив перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби області Віталій Дума.

Оштрафувати за незаконну спробу реалізувати тютюн порушників можуть на 225-425 тисяч гривень. Окрім того у підпільних виробників можуть конфіскувати майно і позбавити права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Минулоріч податкова міліція виявила 2 підпільні цехи із незаконного виготовлення алкоголю. У 2016-му, під час операцій  «Рубіж» та «Акциз»  податківці зафіксували таку ж кількість порушень вже у перші 2 місяці з початку року, кажуть, виявляти підпільні виробництва будуть у 2016-му часто, адже зросли ставки акцизного податку і недобросовісні виробники будуть шукати шляхи уникнення сплати податків.

Усього з початку року співробітники податкової міліції області вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на 6 млн.грн. Також до суду, після завершення розслідування, направили 3 кримінальні провадження стосовно 4 осіб, які займалися незаконним виготовленням і реалізацією підакцизних товарів.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Де на Тернопільщині найбільше заробляють (рейтинг районів)

Заступник тернопільського губернатора минулого року жив майже на мінімальну зарплату