Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі нагородять орденом засновницю батальйону «Госпітальєри» Яну Зінкевич

Народну нагороду «За Спасіння Життя» імені відомого хірурга і науковця Леоніда Ковальчука отримали перших семеро народних рятівників, які з Майдану і по сьогодні дбають про те, щоб наші Герої поверталися із поля бою.

нагорода7  нагорода1

Серед них і доцент Тернопільського національного медичного університету ім. І.Горбачевського Тамара Воронцова. Ця жінка упродовж 2 місяців рятувала життя людей на Майдані, а згодом стала волонтером для бійців. Бути осторонь не змогла, добре знає про потреби вояків. На війні  – син.

«Ця нагорода не моя, а всіх людей, які допомагали і тепер допомагають організовувати поїздки із необхідним для бійців. З Тернополя ми розпочали передавати допомогу на схід завдяки професору нашої кафедри, який тепер проживає у Канаді, і його родині. На Майдані я працювала терапевтом-педіатром, а під час волонтерства для АТО мені вдалося познайомитися із багатьма людьми, які досі допомагають передавати обладнання для реанімації, хірургії. Таке ми возили у дніпропетровські госпіталі.  Передавали також через «Самопоміч» дитячу допомогу лікарням Донецької і Луганської областей. А тепер веземо, як ліки, так і харчування, теплий одяг. От навіть тепер в мене вдома теж багато чого є завдяки допомозі тернопільського «Центру здоров’я», уже чекаю на наступну поїздку», – розповіла Тамара Воронцова.

нагорода3  нагорода4

Серед нагороджених народною відзнакою «За Спасіння Життя» є військовий капелан, який врятував сотні душ українських воїнів. Інші – дипломовані лікарі, або ж ті, хто навчилися берегти людське життя на війні: засновник капеланської служби ДУК ПС о. Микола Мединський, стоматолог Андрій Кухар, хірург Дмитро Лось, стоматолог Андрій Салагорник і Юрій Свідерський – хірург.

Нагороду після повернення з лікування в Україну ще вручать засновниці батальйону «Госпітальєри» Яні Зінкевич та засновнику медичної служби на передовій Іллі Лисенко, який сьогодні перебуває на фронті. У майбутньому народних рятівників нагороджуватимуть двічі на рік.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Тернопільщині директор підприємства крав мільйони і у держави, і у своїх клієнтів

Мер Тернополя каже, що обласні чиновники нечесно ділять гроші