Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі так і не з’ясували причину появи запаху газу у дитячій лікарні

Фахівці Держсанепідслужби у Тернополі провели дослідження у головному корпусі міської дитячої лікарні, де нещодавно було виявлено запах газу. Що стало причиною появи запаху газу, так і не відомо. Однак після двох проведених досліджень вміст концентрацій шкідливих речовин у повітрі не перевищував допустимих норм.

SOS-stress-signНагадаємо, 22 лютого до Держсанепідслужби області поступило повідомлення ДСНС про наявність в головному корпусі Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні стороннього запаху різкого характеру.

Найбільше запах відчувався у фойє 2-го поверху біля педіатричного відділення №1 та інфекційно – діагностичного відділення.

Хворі діти та їх батьки з приміщень лікарні були негайно тимчасово евакуйовані.
О 21-30 год. здійснено виїзд спеціалістів Держсанепідслужби для здійснення досліджень з метою визначення концентрації хімічних речовин. Заміри проведено на вміст в повітрі етилового ефіру, сірчистого ангідриду, формальдегіду, хлору, сірководню, оксидів азоту.

Для дослідження використано газоаналізатор УГ – 2, газоаналізатор АМ – 5 та індикаторні трубки.
За протоколом дослідження повітря в дослідженому взірці повітря етиловоий ефір, сірчистий ангідрид, формальдегід, хлор, сірководень, оксиди азоту не виявлені, повідомили у Держсанепідемслужбі Тернопільської області.

Після проведення провітрювання та вологого прибирання приміщень 23.02.2016 року о 8-00 год. спеціалістами Держсанепідслужби у фойє 2-го поверху головного корпусу Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні проведено повторний відбір проб повітря для дослідження на вміст аміаку, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, хлору, оксиду вуглецю.

Відбір проводився за допомогою приладів «Тайфун Р2-20», газоаналізатора «Аквілон 1-1СО», газоаналізатора «Хлор – 2».
Згідно протоколу досліджень від 23.02.2016 року за № 20/06-02-21 у вказаному взірці повітря вміст концентрацій вищевказаних шкідливих речовин не перевищував ГДК, згідно вимог ДСП 201-97 «Державні санітарні правила охорони атмосферного повітря населених місць».

23 лютого 2016 року проведено засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді. Комісією прийнято рішення про відновлення лікувального процесу в лікарні.

 

У Тернополі повна катастрофа із виплатою зарплати бюджетникам за лютий

На Тернопільщині шукають водія, який скоїв ДТП і поїхав у напрямку Монастириська