Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина вимагає у Кабміну повернення 50 мільйонів гривень на ремонт доріг

Ще на представленні міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest – 2016» голова обласної адміністрації Степан Барна похвалився, що завдяки його розмові з керівництвом митниці і представниками бізнесу Тернопілля, йому вдалося заохотити підприємців до розмитнення товарів у нашій області.

гроши12«У нас була дуже жорстка розмова. Чому підприємці, які зареєстровані на Тернопільщині, мають розмитнюватися в інших областях, а не в Тернополі? Наприклад, ТОВ «Микулинецький Бровар»  розмитнювався у Чернівцях, а сьогодні – вже у Тернополі.  Ми залучили до розмитнення у нашій області близько 20 таких великих платників. За підсумками минулого року тернопільська митниця перевиконала показники по сплаті митного збору на 100 мільйонів гривень – це вперше за усю історію Тернопільської області . І я уже звернувся до Кабінету Міністрів України, щоб 50% суми, як це є в інших прикордонних областях, спрямували на дорожній фонд Тернопільщини», – розповів Степан Барна.

У Тернопільській митниці Державної фіскальної служби підтвердили, і справді у 2015 році до державного бюджету перерахували 809,4 млн.грн., а це на 101,6 млн.грн. більше, ніж у 2014 році.

«З усіх перерахованих до державного бюджету надходжень тернопільської  митниці у 2015 році 108,3 млн.грн. вдалося залучити після зустрічей з платниками податків, на яких працівники митниці надавали роз’яснення щодо змін у законодавстві. А також після розмови голови обласної держадміністрації Степана Барни із підприємствами області, які здійснювали митне оформлення товарів в інших областях України», – повідомив заступник начальника Тернопільської митниці ДФС Андрій Саварин.

Проте надходження від митних платежів зросли ще на 163, 4 млн.грн., кажуть у тернопільській митниці, через запровадження додаткового імпортного збору, збільшення обсягів ввезення деяких товарів: мінерального добрива, сільськогосподарської техніки і комплектуючих, косметичних засобів, зубної пасти і медикаментів, сировини для виробництва поролону, полімерів у первинних формах.

Загалом, підсумував заступник начальника Тернопільської митниці ДФС Андрій Саварин, у 2015 році у нашому краї розмитнювалися 444 підприємства області. Окрім того через тернопільську митницю товари експортували та отримували 155 підприємств,  зареєстрованих в інших областях України.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі відкрили арт-кав’ярню “Зернятко”

На Тернопільщині зустрічали тіло загиблого в АТО Ігоря Яцунди