Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Рахунки тернопільської обласної казни досі заблоковані

Звітуючи про перших сто днів роботи на посаді голови обласної ради Віктор Овчарук повідомив, що рахунки бюджету Тернопільщини досі заблоковані.

Овчарук5Мова йшла про невідкладні і протиаварійні консерваційні роботи у палаці графа Бадені у смт. Коропець Монастириського району.

Як свідчить затверджена стратегія розвитку області до 2020 року, у 2016-му на продовження ремонту даху виділили 460 тисяч гривень. Проте завершити реконструкцію робітники не можуть, оскільки рахунки обласної казни заблоковані.

«Є питання щодо казни, заблокували рахунки. Це питання знімуть –  кошти нададуть», – зазначив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Про неспроможність користування грошима обласної казни на засіданні постійної комісії з питань бюджету в обласній раді повідомляли ще 4 лютого. Адже у Львівському апеляційному суді нашу обласну раду зобов’язали повернути борг Тернопільській міській раді за утримання відділкової клінічної лікарні  залізничників.

Нагадаю, після довгих дискусій між цими органами місцевого самоврядування, а також страйків працівників медичного закладу і його пацієнтів, які вимагали не закривати лікарню, в обласній раді погодилися спів фінансувати установу разом з міською радою. Оскільки на утримання лікарні залізничників потрібно 8 з половиною мільйонів гривень, а в міській раді Тернополя у 2015 році виділили лише 4, в облраді мали перерахувати решту 4 з половиною мільйони гривень.

Як розповів заступник керуючого справами – начальник відділу виконавчого апарату обласної ради з питань бюджету Володимир Чубатий, з міської ради Тернополя на обласну раду заявили у суд 24 липня 2015 року. Хоч в обласній раді перший транш, 2 мільйони 50 тисяч гривень затвердили ще у червні.

Повернути борг Тернопільській міській раді посадовці обласної ради планували з резервного фонду до потрібного терміну – 15 лютого. Такі зміни до бюджету депутати затвердили і на сесії обласної ради 10 лютого. Та все ж, голова обласної ради Віктор Овчарук засвідчив, рахунки казни Тернопілля досі не розблоковані.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі водій маршрутки травмував пасажира-пільговика

Тернопільська поліція виявила крадене “Пежо”