Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Мер Тернополя кримінальні справи проти свого заступника вважає абсурдними

Міський голова Тернополя Сергій Надал вважає абсурдними кримінальні справи порушені проти свого заступника Леоніда Бицюри.

Надал-6Про це він заявив в інтерв’ю виданню “Лівий берег”.

“Щодо кримінальних справ проти Леоніда Бицюри, то вони — абсурдні. Поясню вам ситуацію. Неподалік від центру Тернополя є площа, більшу частину якої тривалий час займали торгові кіоски. На цій площі також вже багато років будується бібліотека. І от невеликий шматок землі біля бібліотеки (як і сама новобудова) закріплений за обласною держадміністрацією. Ми назвали цю площу іменем Героїв Майдану і планували її реконструкцію та встановлення пам’ятника.

Для того, щоб розпочати роботи, нам потрібен був дозвіл ОДА, однак тривалий час його не отримували. Фактично на цю бюрократію ми втратили рік…

Бицюра якраз підписав відповідний дозвіл, однак згодом один із заступників губернатора Іван Крисак почав виконувати обов’язки керівника ОДА і вимагав порушення кримінальної справи, мовляв, через перевищення (Бицюрою — ред.) службових повноважень”. – розповів Сергій Надал.

Нагадаємо, кримінальне провадження щодо Леоніда Бицюри було порушено, ще в період його роботи на посаді заступника голови Тернопільської ОДА.

Після місцевих виборів, які відбулися в жовтні минулорого року, Леонід Бицюра повернувся  працювати у міську раду.

Помер голова Тернопільської обласної спілки журналістів Микола Ротман

“Шахтар” отримав суперника в 1/4 фіналу Ліги Європи