Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Львівський волонтер розповів, хто у Тернополі намагався зам’яти справу з його викраденням

Викрадений 6 березня у центрі Тернополя волонтер заявив, що через керівника «Правого Сектору» на Тернопіллі Василя Лабайчука верхівка громадсько-політичного руху намагалася вплинути на закриття кримінального провадження.

ЧижЯк ми уже повідомляли, львівський волонтер Сергій Чиж заявив у поліцію про те, що його викрали, побили і залишили посеред лісу, тоді як авто «Dodge RAM 1500» викрали.

В усьому чоловік звинувачує представників «Правого Сектору»  – сина командира Микиту Сушельницького, його охоронця Сергія Хміля та Івана Ілляшенка. Однак тепер Сергій Чиж стверджує, що закрити кримінальне провадження його намагався переконати і керівник «Правого Сектору Тернопільщини» Василь Лабайчук.

«7 березня, близько 14 години, коли я дав пояснення слідчому, Василь Лабайчук прийшов  просто до міського відділу поліції. Він захотів говорити лише зі мною і сказав: «Давай так – ти не пишеш заяву у поліцію – ми тобі повертаємо зброю і речі», – бо я тільки повернувся з АТО, у машині були дуже дорогі бронежилети, – «Ми обмінюємо ці всі речі взамін на те щоб ти не писав заяви і не порушував кримінальної справи». Моя була відповідь така, що нехай повертають автомобіль, усе, що викрадено, публічно вибачаються за скоєний злочин і тоді я буду готовий вибачити тих людей за такі поступки. На що він відповів : «Ні такого не буде, я прийшов з пропозицією тільки про пістолет. Зі всім решту маєш «рішати на верхах», я людина підкомандна, мені дали команду таку і я підійшов», – розповів волонтер  громадської організації «Правий Сектор – Захід» Сергій Чиж.

Ми звернулися до керівника «Правого Сектору» на Тернопільщині Василя Лабайчука із проханням підтвердити чи спростувати його участь у заявленій спробі закрити кримінальне провадження.

«Це все неправда.  Ніякої розмови про закриття справи в мене з Сергієм Чижем не відбувалося, і ні під який відділ я не підходив», –  відповів Василь Лабайчук.

Зазначу, свідком викрадення Сергія Чижа стала Лідія Штегельська, жінка ще 6 березня звернулася до правоохоронців. Однак на вказаному місці викрадення поліцейські нікого не застали і без конкретних даних про автомобіль не продовжували переслідування. А вже після заяви з боку волонтера, 7 березня, почали кримінальне провадження. Поки що їм вдалося опитати лише одну особу – Івана Ілляшенка із 3 звинувачених волонтером Сергієм Чижем.

«На даний момент встановлено 4 осіб, як наголошує потерпілий представників «Правого сектору», однак офіційної відповіді від цієї організації ми не отримали. Ми зверталися і до осередку в Тернополі, і запит надіслали, отримали відповідь, у якій зазначено, що особи вказані не являються членами організації «Правий Сектор». Особисто із вказаними особами я не спілкувався.  Ілляшенко опитаний, однак перебуваючи на даний момент у зоні АТО у телефонному режиму ми контактували безпосередньо з Лабайчуком лідером «Правого Сектору» на Тернопільщині. Він сказав, що всі питання, які нас цікавлять будуть висвітленні безпосередньо Ілляшенком у вигляді письмового пояснення . Автомобіль знайдений і знаходиться безпосередньо на фронті хлопці дякують за доставлений автомобіль і раді, що він на фронті», – повідомив начальник  слідчого відділення Тернопільського відділу поліції Сергій Кисіль.

Додам, активісти громадської організації «Правий Сектор – Захід» звернулися також до поліції із проханням  кваліфікувати злочин не лише за викрадення автомобіля та волонтера, а ще і за розбійним нападом. Цю заяву правоохоронці мають розглянути упродовж доби.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Злуки водій синьої “дев’ятки” збив жінку і втік з місця ДТП

У Тернопільській області на території лікарні втопилася 3-річна дитина