Літературний березень у Тернополі почався “У пошуках Івана Сили”

Тернопіль відвідав відомий письменник, журналіст Олександр Гаврош. Саме в Тернополі відбулася перша, після рідного Закарпаття, презентація документального фільму «У пошуках Івана Сили».

А ще Тернопіль майже рідне місто для відомого письменника та журналіста. Саме тут, у одному з найбільших видавництв України «Навчальна книга Богдан» надруковано три книги автора: «Капітан Алоїз», «Різдвяний песик» та «У пошуках Івана Сили» і, незабаром, вийдуть ще дві, одна з яких, що теж знаково, друге видання книги «Пригоди тричі славного розбійника Пинті».

Олександр зазначає, що Тернопіль уже став рідним для нього після Ужгорода, адже дуже нагадує його рідне місто і є затишним, комфортним та спокійним для життя.

Та й не вперше у нас гостює відомий письменник. Неодноразово відвідував місто під час літературних фестивалів, також у Тернополі проживають друзі та одногрупники письменника.

Під час цього візиту у нашому місті відбулося дві зустрічі автора. Перша в Центральній дитячі бібліотеці м. Тернополя з бібліотекарями міської ЦБС, адже твір О. Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини у світі» включено у шкільну програму і вивчатиметься в 7-му класі.

Друга зустріч відбулася в книгарні «Є». Модератор: Юрій Матевощук. Під час заходів присутні змогли переглянути документальний фільм про «У пошуках Івана Сили», презентація якого в Тернополі була перша після батьківщини автора.

Олександр Гаврош член Асоціації українських письменників. Переможець «Коронації слова» 2007 року (ІІ місце) та лауреат 2008 року за п’єси «Ромео і Жасмин» і «В Парижі красне літо…».

Автор поетичних збірок; дитячих повістей «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» («Видавництво Старого Лева», 2007), «Пригоди тричі славного розбійника Пинті» («Видавництво Старого Лева», 2008).

Остання стала лауреатом Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2008» як краще видання для школярів середнього та старшого віку. Упорядник гумористичних альманахів, публіцистичних дайджестів. Автор багатьох творчих проектів. Лауреат журналістської премії імені Йосипа Терелі (2010 рік).

Ірина МАЦКО

-

This website uses cookies.