Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Куди зникають бюджетні гроші, передбачені для тернопільських учителів та лікарів?

Народний депутат України, екс-мер Тернополя Роман Заставний здивований інформацією про те, що тернопільським вчителям та лікарям у бюджеті не вистачає коштів на зарплату.

groshi– У бюджеті на 2016 рік є достатньо коштів для виплати зарплати бюджетникам, – запевнив народний депутат Роман Заставний. – Це стосується як України в цілому, так і Тернополя зокрема. Наприкінці минулого року у державному бюджеті ще залишилися вільні кошти. Не пригадую точно суми, але це був просто рекордний залишок. Ми тоді у Верховній Раді вирішили перекинути ці кошти на Пенсійний фонд. Не гірша ситуація очікується і цього року. Браку коштів для виплати зарплати вчителям і лікарям немає. Не розумію чому і звідки виникає така проблема.

За словами Романа Заставного дещо інша ситуація у галузі профтехосвіти, але незабаром вона буде вирішена.

– У профтехосвіті виникли певні труднощі з фінансуванням із місцевих бюджетів, – каже нардеп. – Нещодавно ми у Верховній Раді додатково виділили кошти на професійну освіту. На жаль, Президент поки що не підписав цього рішення, але сподіваємось що це питання найближчим часом буде знято.

Щодо решти проблем з виплатою зарплати бюджетникам, Роман Заставний неабияк здивований.

– Бюджет Тернополя на цей рік 1,5 мільярда. – каже нардеп. – Це рекордний бюджет. Що тут іще казати. Які можуть бути проблеми з браком коштів на зарплати бюджетній сфері.

Нагадаємо, міський голова Тернополя Сергій Надал раніше неодноразово заявляв про те, що через недофінансування з боку уряду, у місті не вистачає коштів на зарплату вчителям та лікарям – мовляв, у бюджеті є гроші тільки для виплати зарплати за 10 місяців цього року.

Із несвоєчасною виплатою зарплати тернопільські бюджетники зіткнулися вже у лютому.

У середині місяця, 15-16 лютого, бюджетники отримали аванс (50% від всієї зарплати), так як це і було передбачено за графіком.

Наприкінці місяця, 27-28 лютого, отримали 30% місячної зарплати.

Решту 20% місячної зарплати отримали третім траншем напередодні 8 березня.

У багатьох закладах міста працівників попередили, що такі затримки із зарплатою тепер будуть постійно через те, що поганий Кабмін не виділяє достатньо коштів для зарплати бюджетникам.

Отож, слова теперішнього мера Тернополя і колишнього щодо фінансування бюджетної сфери кардинально різняться.

Тому питання чому тернопільським бюджетникам не вистачає грошей на зарплату залишається відкритим.

Тернополяни уже почали отримувати повістки з військкомату

Тернопіль отримає Малашівське сміттєзвалище у довічне користування