Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Іноземні інвестори просили Барну прозорих аукціонів на деревину

Exif_JPEG_420

Словацькі інвестори зустрілися з керівництвом Тернопільської обласної державної адміністрації.

Exif_JPEG_420
E

У ході розмови іноземці, які займаються будівництвом із дерева, заявили про наміри створити в області 25 нових робочих місць. Але при цьому інвестори попросили владу забезпечити прозорі торги на деревину, які необхідна їм для виробництва.

Зустріч очільника області та представників компаній «Кверкус Групп» (Україна), «Цонтакс СК» (Словаччина) та «Електромакс» (Словаччина) відбулася 14 березня у Тернопільській обласній державній адміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

Мета даної зустрічі — інвестування й забезпечення робочими місцями жителів Тернопільської області. Також у вказаному заході взяли участь керівники структурних підрозділів Тернопільської ОДА й представники Лісового господарства області.

Співвласник «Кверкус Групп» Мирослав Фабріці, директор словацько-італійської фірми «Електромакс» Габріел Мусік та директор словацько-французької фірми «Цонтакс СК» Йозеф Слімак висловили намір інвестувати у Тернопільщину кошти й створити для жителів краю як мінімум 25 нових робочих місць.

На даному етапі — підписання угоди про співпрацю, тож насамперед іноземні гості хочуть заручитися підтримкою голови Тернопільської ОДА. Підприємство зареєстроване у Борщівському районі й спеціалізується у сфері обробки дерева.

Принципово важливим питанням для представників вищевказаних компаній є забезпечення прозорого проведення відповідних торгів з продажу сировини для виробництва.

Зареєстровані фірми мають первинне право у придбанні, йшлося під час зустрічі. Відтак голова Тернопільської ОДА Степан Барна гарантував максимальне сприяння потенційним інвесторам.

Три словацько-французько-італійські компанії — «Кверкус Груп», «Цонтакс СК», «Електромакс» — розташовані у Словаччині. Співпрацюють з країнами ЄС та Україною. Компанії спеціалізуються у сфері деревообробки, будівництві з дерева, а також продажу дерев’яних виробів. Мають значний досвід у даній сфері, відтак хочуть застосувати його на Україні.

 

На Тернопільщині розшукують жінку, яка поїхала у Козову і зникла (ФОТО)

“Льотчик” за кермом автомобіля влаштував аварію біля тернопільського літака