Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гроші фонду регіонального розвитку йдуть у села тернопільських можновладців

На Тернопільщині ряд довгобудів завмерли, очікуючи на виділення коштів. А чиновники тим часом виділяють значні кошти на реалізацію проектів у своїх рідних селах.

гроши12Створена головою Тернопільської облдержадміністрацією регіональна комісія з відбору проектів, що можуть реалізуватися за рахунок державного фонду регіонального розвитку, визначила 59 інвестиційних проектів, які перемогли у конкурсному відборі.

Відповідна інформація міститься на сайті державної установи, пише “За Збручем”.

Відбір проектів відбувався на підставі рейтингового голосування серед членів комісії, велику частину якої складають працівники структурних підрозділів облдержадміністрації. В одному з інтерв’ю мер Тернополя натякав на не зовсім справедливий підхід при розподілі коштів держфонду. Цього року на засіданні комісії розподілено понад 93 мільйони гривень.

Із 300 поданих проектів регіональна комісія обрала 59. За збігом обставин частина населених пунктів, які отримають державні гроші, мають відношення до життєвого шляху теперішніх високопосадовців. Зокрема, є цьому списку і реконструкція школи, в якій навчався Степан Барна, в селі Ягільниця Чортківського району.

У першого заступника Барни своя мала батьківщина – село Ангелівка, де знаходяться офіси, пов’язаних з його родиною бізнес-структур. З фонду регіонального розвитку профінансують ремонт спортзалу у школі та реконструкцію котельні. На малій батьківщині дуже впливового Івана Бабійчука в селі Стінка Бучацького району державні гроші підуть на добудову приміщення школи, а батьківщина братів Юриків село Кобилля Збаразького району отримає подарунок у вигляді реконструкції даху у місцевій 9-річній школі. На Збаражчині також не забуте село Новики, з якого походить рід голови Збаразької РДА Анатолія Качки. Там за державні гроші відремонтують адмінбудинок на вулиці Новій.

“Свій” ремонт отримає і голова фракції попошенківців в обласній раді Любомир Білик. За кошти держбюджету будуть реконструювати гуртожиток Чортківського медучилища, де працює директором пан Білик.

Натомість завмерли в очікуванні державних коштів недобудована бібліотека в центрі Тернополя, приміщення обласного архіву та багато інших соціально важливих об’єктів. Очевидно, ці довгобуди можуть зачекати. Є речі набагато важливіші.

У Тернопіль привезли 30 скульптур, які вміщаються у вушко голки (ФОТО)

Донецький “Шахтар” знову переміг “Андерлехт” і вийшов в 1/4 фіналу Ліги Європи (ВІДЕО)