Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

8 найбільших підприємств Тернопільщини за кількістю робочих місць

На Тернопіллі діє близько 300 промислових підприємств, які реалізували  у 2015 році продукції на 11 мільярдів 800 мільйонів гривень. А це майже на 30% більше, ніж у 2014 році.

борднетцеСеред них 8 виробництв є найбільшими працедавцями краю.

Найбільше виготовленої на Тернопіллі продукції реалізовують підприємства харчової переробної промисловості.

Як розповідають в обласній держадміністрації, разом з цим  динамічно зростає частка реалізації продукції підприємствами галузі машинобудування.

Ми ознайомимо Вас із підприємствами, які можуть собі дозволити бути найбільшими роботодавцями Тернопілля.

1. «Найбільшим роботодавцем області є  ТОВ «СЕ Борднетце Україна» у селі Байківці Тернопільського району. На цьому виробництві працює близько 3 800 робітників. Окрім того, у Чорткові у 2016 році товариство «Бордтнетце» створить  підприємство і забезпечать роботу ще для 1000 жителів області. Одночасно, якщо поглянути на кількість працівників, то найбільші роботодавці все ж працюють в обласному центрі», – повідомила директор департаменту економічного розвитку обласної держадміністрації Галина Воляник.

2. На другому місці – ВАТ «Тернопільобленерго», з головним офісом в обласному центрі. До постачання електроенергії на потужностях залучають 2252 працівника.

3. Серед трійки лідерів і ПрАТ «Тернопільський молокозавод», який для виготовлення молочної продукції  у Тернополі наймає 1300 працівників.

4. Наступним роботодавцем за кількістю робітників є «Текстерно». На цьому підприємстві в обласному центрі 706 працівників виготовляють бавовну і готову тканину.

5. ПАТ «Оріон»  у Тернополі – наймає 639 робітників для виробництва і ремонту засобів радіозв’язку УКХ-діапазону.

6. У корпорації «Ватра» у Тернополі освітлювальні прилади виготовляють  563 працівника.

7. ТзОВ «Саюз» виготовляє у Тернополі кухонні витяжки. На підприємстві працює 385 людини.

8. До одних з найбільших виробників увійшло і ПП «Альма-Віта», яке діє у селі Золотники Теребовлянського району. За допомогою 300 робітників на підприємстві виготовляють  молочну продукцію, повідомила Галина Воляник.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі перевірять нового поліцейського, який був фігурантом смертельного ДТП

На Тернопільщині затримали особливо небезпечного телефонного мінера