Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопіль привезли 30 скульптур, які вміщаються у вушко голки (ФОТО)

Уже 35 років український митець Володимир Казарян створює мікрошедеври, аналогів яких немає у всьому світі. Скульптури, які можна побачити лише під мікроскопом, коштують мільйони.

микро1  микро8

У руках Володимира Казаряна крізь вушко голки проходить караван верблюдів, він став творцем найменшої у світі скульптури Мерілін Монро і музею, розміщеного на частині сірника. Над одним з мікрошедеврів автор працює від 1 до 3 місяців. Робота може відбуватися лише у паузі між ударами серця, а мікровитроворів мистецтва у скульптура уже сотні!

Свої роботи Володимир Казарян продає вкрай рідко, адже деякі для нього безцінні, а інші коштуватимуть мільйони – ті, які може помістити на замовлення, наприклад, як елемент у годиннику. Та в основному мікрошедеври людське око навіть не здатне побачити без мікроскопа, тому Володимиру Казаряну довелося розмістити перед кожною мікроскульптурою лінзу, що збільшує від 50 до 300 разів.

микро9  микро4

«Мікроскульптури я можу створити лише на тих матеріалах, які можуть залишатися міцними і на мікрорівні. Інструменти я роблю також сам, із надміцної сталі або зі шматочків синтетичного алмазу, а для самої скульптури в основному доводиться використовувати лише слонову кістку або бивні. Звичайно ж, я поміщаю свої роботи у вушко голки, на сірник чи макову насінину, щоб люди бачили, наскільки маленькими є мої скульптури», – зазначив митець Володимир Казарян.

микро7   микро3

Хоч автор відкрив музей у Чехії, а його роботи відомі у всьому світі і є у приватних колекціях Арнольда Шварценегера, Мадонни, Хіларі Клінтон, Біла Клінтона, Леоніда Кучми, Леоніда Кравчука та у ще деяких знаменитостей і політиків, близько 30 мікрошедеврів він привіз у Тернопіль. Жителі і гості міста можуть помилуватися мікромистецтвом з 17 березня по 6 квітня в Арт Галереї на вулиці Сагайдачного,13.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Надала вирішили підіграти московській церкві?

Гроші фонду регіонального розвитку йдуть у села тернопільських можновладців