Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Причиною кривавої бійні під Тернополем стало кохання з Майдану

Тернопільська поліція оприлюднила перші результати причин трагедії, що трапилася вчора, 4 березня, у селі Петриків Тернопільського району.

петрики-стрілянина1 Після проведених допитів та опрацьованих деталей експертами, стало відомо причини нещастя.

За словами тернополянки, в будинку якої усе трапилося, зі зловмисником вона познайомилася ще під час Майдану у Києві.

Через деякий час вони одружилися та переїхали жити до нього у Самбір. Її 6-літнього сина чоловік усиновив. Проте життя не склалося і в новій родині почалися сварки та бійки.

Жінка втекла від львів’янина додому у село Петриків Тернопільського району.

У ході розслідування стало відомо, що на початку лютого чоловік приїхав до Тернополя, зняв тут квартиру і почав погрожувати жінці.

Запросивши до себе дружину начебто на розмову, він закрив її у квартирі та насильно утримував там майже 2 неділі. Саме так чоловік вимагав, аби тернополянка забрала заяву про розлучення. Останній вдалося втекти, але в поліцію про інцидент вона не повідомила, бо боялася помсти.

23 лютого чоловік прийшов до оселі дружини з погрозами. Перелякана жінка викликала правоохоронців, але згодом змушена була знову телефонувати на лінію “102”, щоб сказати, що всегаразд, оскільки львів’янин заявив, що усіх вб’є, підірвавши гранату, коли прибуде поліція.

Проте група швидкого реагування Тернопільського відділення поліції вирішила з’ясувати обставини конфлікту. Приїхавши на місце виклику, дебошира не застали, тому почали шукати його на орендованій квартирі та у лісі.

Наступного дня знову зателефонувала жінка і повідомила, що розшукуваний уже вдома у Самборі.

І лише 4 березня чоловік знову приїхав до села Петриків. Зайшовши на подвір’я, побачив там співмешканця дружини та одразу вистрелив у нього з обрізу двохствольної мисливської рушниці”ТОЗ” 16 калібру. Поранений впав, але зумів піднятися та замкнутися в будинку.

петрики-стрілянина3  петрики-стрілянина2

На момент пострілу в оселі було троє дітей віком від 2 до 6 років, а також дві жінки. Усі вони встигли зачинитися у віддаленій від подвір’я кімнаті будинку. Саме це врятувало їх від гранати, яку непроханий гість кинув у вікно. Двері спинили силу вибуху.

На шум вийшов з літньої кухні дідусь жінки. Лів’янин схопив його та потягнув назад. У цей момент до подвір’я уже під’їжджали правоохоронці.

Вони допомогли евакуювати людей з помешкання. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол згідно з інструкцією оголосив про проведення операції “Грім”. На місце події прибув спецпідрозділ”Сокіл”.

Під час ведення переговорів з літньої кухні пролунав вистріл та вибух. Досередини увірвалися правоохоронці і виявили два трупи.

У ході огляду місця подій експерти встановили, що львів’янин вистрелив собі з обрізу в область підборіддя. Одна з версій – в руках у нього в цей момент булаграната без запобіжника, яка випала та розірвалася.

Дідусь загинув на місці вибуху.

Розпочато кримінальні провадження за частиною першою статті 115 – умисне вбивство, статтями 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та 146 -незаконне позбавлення волі або викрадення людини ККУ. Триває слідство, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

Оперативне відео з вчорашніх подій дивіться тут.

 

 

У Тернополі внаслідок ДТП загинула студентка з Польщі

Тернополян запрошують прийти на акцію в підтримку Надії Савченко