Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині до фінансування профтехосвіти планують залучати аграріїв

У Тернопільській обласній адміністрації вважають, що підстав для акцій протесту у студентів та викладачів профтехучилищ немає.

пикет-училище3Усі проблеми, які накопичилися у цій галузі освіти, вирішуються у робочому порядку, вважають освітянські чиновники.

Зокрема вони повідомляють, що задля вирішення питання фінансування профтехосвіти створено робочу групу, до якої мають намір залучити приватних підприємців.

Як повідомив заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Володимир Чайковський, на фінансування 17 закладів профтехосвіти у 2016 році з обласного бюджету  виділено 47,2 млн. гривень.

«Наразі в департаменті створено робочу групу, яка займається питаннями фінансування профтехучилищ, – констатував Володимир Чайковський. – Ми плануємо залучати до її роботи приватних підприємців, представників агрохолдингів, щоб врегулювати дане питання. Ведеться робота, щоб не лише передати ці заклади на місцеві бюджети, але і в повній мірі забезпечити їхнє утримання».

Нагадаємо, вчора 3 березня, під стінами Тернопільської ОДА у зв’язку з невиплатою стипендій та зарплат відбувся пікет студентів та викладачів училищ міста.

Фото: 0352.ua

 

Працівники рятувальної станції стали чемпіонами Тернополя з браконьєрства

У Тернополі депутати злякалися шин та наклали мораторій на будівництво ГЕС на Дністрі (ВІДЕО)