Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Літературний березень у Тернополі почався “У пошуках Івана Сили”

Тернопіль відвідав відомий письменник, журналіст Олександр Гаврош. Саме в Тернополі відбулася перша, після рідного Закарпаття, презентація документального фільму «У пошуках Івана Сили».

Гаврош1А ще Тернопіль майже рідне місто для відомого письменника та журналіста. Саме тут, у одному з найбільших видавництв України «Навчальна книга Богдан» надруковано три книги автора: «Капітан Алоїз», «Різдвяний песик» та «У пошуках Івана Сили» і, незабаром, вийдуть ще дві, одна з яких, що теж знаково, друге видання книги «Пригоди тричі славного розбійника Пинті».

Олександр зазначає, що Тернопіль уже став рідним для нього після Ужгорода, адже дуже нагадує його рідне місто і є затишним, комфортним та спокійним для життя.

Та й не вперше у нас гостює відомий письменник. Неодноразово відвідував місто під час літературних фестивалів, також у Тернополі проживають друзі та одногрупники письменника.

Під час цього візиту у нашому місті відбулося дві зустрічі автора. Перша в Центральній дитячі бібліотеці м. Тернополя з бібліотекарями міської ЦБС, адже твір О. Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини у світі» включено у шкільну програму і вивчатиметься в 7-му класі.

Друга зустріч відбулася в книгарні «Є». Модератор: Юрій Матевощук. Під час заходів присутні змогли переглянути документальний фільм про «У пошуках Івана Сили», презентація якого в Тернополі була перша після батьківщини автора.

Олександр Гаврош член Асоціації українських письменників. Переможець «Коронації слова» 2007 року (ІІ місце) та лауреат 2008 року за п’єси «Ромео і Жасмин» і «В Парижі красне літо…».

Автор поетичних збірок; дитячих повістей «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» («Видавництво Старого Лева», 2007), «Пригоди тричі славного розбійника Пинті» («Видавництво Старого Лева», 2008).

Остання стала лауреатом Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2008» як краще видання для школярів середнього та старшого віку. Упорядник гумористичних альманахів, публіцистичних дайджестів. Автор багатьох творчих проектів. Лауреат журналістської премії імені Йосипа Терелі (2010 рік).

Ірина МАЦКО

На Тернопільщині від “свинячого грипу” померли 8 людей

Нова патрульна поліція склала присягу перед громадою Тернополя (ФОТО)