Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жодного суддю чи працівника суду не люстрували на Тернопіллі

У Тернопільському обласному осередку Комітету Виборців України оприлюднили результати своїх запитів до місцевих правоохоронних структур та органів влади, за якими громадські діячі стверджують, що люстраційні перевірки не дали очікуваного результату.

люстрацияУ Головному управлінні Державної фіскальної служби області люстраційну перевірку пройшли  54 працівники. Однак заборони, визначені частиною 3 і 4 ст. 1 Закону  України «Про очищення влади» надали імунітет цим особам. Ще стосовно 197 працівників люстраційна перевірка триває. Та у фіскальній службі знайшли лише одну особу, яку звільнили через люстрацію, проте посадовець ще оскаржує рішення у суді.

У Тернопільській обласній держадміністрації по 20 особах, рівня заступників-керівників структурних підрозділів перевірка ще триває,  лише одного уже перевірили. Серед  заступників керівників структурних підрозділів перевіряють 30 осіб, з них 11  перевірку пройшли. По керівниках і працівниках апарату обласної держадміністрації із 92 запитів уже перевірили 40, але нікого не звільнили.

У Прокуратурі Тернопільської області перевірили 323 прокурорсько-слідчих працівників та державних службовців, ще по одному працівнику перевірка триває.  Звільнили лише одного працівника номенклатури Генерального прокурора України.

Окрім того 58 працівників перевірили у Міськрайонному суді області, 16 – у Господарському  суді, а 93 у Господарському, однак досі люстраційні комісії не знайшли посадовців, які могли піти з посади за результатом люстрації.

За інформацією обласного осередку громадської організації «Комітет виборців України» досі в області намагались звільнити 66 посадовців, посилаючись на Закон України «Про очищення влади». Однак майже усім чиновникам вдалося оскаржити таке рішення у суді і вони надалі обіймають свої державні посади.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

10 найменших шкіл, які цього року хочуть закрити на Тернопільщині

Тернополяни уже почали отримувати повістки з військкомату