Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для сміттєсортувальної лінії на Тернопіллі не знайшлося роботи – заржавіла

Купили і не знали, що далі з нею робити – це дуже коротка історія першої сміттєсортувальної лінії, яку в обласній раді купили ще у 2009 році за 2 мільйони гривень і досі не змогли її залучили для переробки сміття.

малашивци3Які тільки ідеї не змогли реалізувати посадовці обласної ради з 2009 по 2016 рік. Спочатку сміттєсортувальну лінію зберігали у Скалаті Підволочиського району і планували переробляти сміття чи не з усієї області там.

Згодом, зі зміною керівництва обласної ради, сміттєсортувальну лінію тягали по усій території області – і зупинилися на ідеї переробки сміття у селі Малашівці Зборівського району. Оскільки на багаторічному сміттєзвалищі Тернополя утворилася екологічна катастрофа.

Але жодне керівництво обласної ради досі не взяло на себе екологічний тягар попередників і тепер, звітуючи за сто днів праці новообраний керівник обласної ради ствердив, що ввести в експлуатацію сміттєсортувальну лінію так і не вдасться – вона просто заржавіла.

«Обладнання уже вийшло з ладу і тепер потрібні значні кошти. Я думаю воно від часу уже заржавіло, хто не вірить – пропоную усім поїхати і подивитися. Я хочу створити комісію, яка б визначила придатність цієї сміттєсортувальної лінії, винести на обговорення і хай тоді громадськість приймає рішення, хто відповідатиме за ці речі», – підсумував голова обласної ради Віктор Овчарук.

Досі відкритим залишається питання, як попередні посадовці обласної ради зберігали так сміттєсортувальне обладнання, вартістю 2 мільйони гривень, що воно аж заржавіло… Не зрозуміла і позиція голови обласної ради Віктора Овчарука.  Адже чому громадськість самостійно має обирати, кого покарати за знищення державного майна, сміттєсортувальної лінії, якщо кому, як не посадовцям обласної ради, відомо, хто не виконував свої обов’язки і не зберігав дорого вартісне обладнання у належному місці.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі п’яний водій під час руху випав з автомобіля

На Тернопільщині селяни із сірниками ледь не спалили спиртосховище (ФОТО)