Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Адвокати вимагають пояснень у прокурора Тернопільської області

Національна асоціація адвокатів України обурена заявою прокурора Тернопільщини, який нещодавно стверджував, що в області працюють шахраї-адвокати, котрі провокують корупційні скандали.

адвокати1Національна асоціація адвокатів України направила лист до прокурора Тернопільської області у відповідь на публічні звинувачення на адресу адвокатів регіону, повідомляє Закон і Бізнес.

Національна асоціація адвокатів, посилаючись на закон “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, просить уточнити наявність юридичних фактів, зокрема, наявну статистику порушень законодавства з боку адвокатів та судових рішень, на підставі яких прокуратура зробила відповідні звинувачувальні висновки.

У разі, якщо характеристика стану адвокатури в Тернопільській області, дана прокурорами, не відповідає дійсності, НААУ просить негайно спростувати це офіційним шляхом — на веб-сайті прокуратури Тернопільщини, де і було розміщено компрометуючі заяви.

Нагадаємо, після того, як детективи НАБУ провели у Тернополі спецоперацію і затримали заступника місцевого прокурора, прокурор області Олександ Мартинюк оприлюднив заяву, у якій стверджував, що в краї працюють шахраї-адвокати, через яких начебто і виник цей корупційний скандал.

Тернополяни такі наївні: від нової поліції хочуть відкупитися за старими тарифами

10 найменших шкіл, які цього року хочуть закрити на Тернопільщині