Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині жінка-депутат проголосувала за виділення землі своєму чоловікові

Депутат однієї з сільських рад Теребовлянського району не повідомила про виникнення у неї конфлікту інтересів та особисто проголосувала за рішення про виділення землі своєму чоловіку.

sud1Теребовлянською місцевою прокуратурою направлено до суду протоколи про вчинення депутатом однієї з сільських рад адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Встановлено, що депутат одного з органів місцевого самоврядування Теребовлянського району, будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, в порушення ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомила про виникнення у неї конфлікту інтересів та особисто проголосувала на засіданні сесії сільської ради за надання земельної ділянки своєму чоловіку.

Таким чином депутат вчинила адміністративне корупційне правопорушення, передбачене, ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Протоколи про адміністративне правопорушення знаходяться на розгляді у Теребовлянському районному суді.
Загалом, упродовж 2016 року за порушення вимог антикорупційного законодавства до адміністративної відповідності притягнуто майже 10 осіб.

На Тернопільщині майже 30 чоловік рятували від вогню родовище торфу

Хто з тернопільських нардепів їздив закордон за державний кошт?