Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі націоналісти пікетували медичний університет (ВІДЕО)

З вимогами зупинити «свавілля іноземців» кілька десятків хлопців та дівчат із націоналістичних організацій Тернополя 15 лютого навідались у правоохоронні органи та медичний університет.

пикет-медичнийПредставників «Правого сектору», «Свободи», «Сокола», «ЦК Азов» не влаштовують витівки студентів з інших країн, які навчаються у медичному університеті, зокрема йдеться про фотографування з трупами, хамство у громадських місцях та неповага до українських традицій, повідомляє “Без табу”.

–          Наш сьогоднішній марш – це усний маніфест. Називається він «Марш честі». Ми нагадуємо вкотре, що є громадські організації, які стережуть нашу землю, культуру, традиції. Їх потрібно іноземцям, як мінімум, поважати. Однак, усі їхні витівки залишаються непокараними, – коментує керівник «Правого сектору» Тернополя Назар Сарабун.

Учасники маршу спершу прийшли під стіни медичного університету. Там вони публічно звернулися до керівництва закладу з вимогою пояснити чому двоє студентів медичного, які фігурують у справі зґвалтування двох неповнолітніх з Івано-Франківська, були відраховані, замість того, щоб їх передали у руки правоохоронців.

Згодом націоналісти навідались до прокуратури, де вимагали у прокурора області пояснити публічно, чому справи, у яких фігурують іноземці, «гальмуються». Олександр Мартинюк до пікетувальників не вийшов, однак запросив ініціативну групу до себе.

Наразі націоналісти прямують до гуртожитків медуніверситету, де мешкають студенти-іноземці. Як запевняють учасники маршу, цілі у них мирні, студентам вони хочуть лише нагадати про те, що українські традиції слід поважати.

 

У Тернополі “Жигулі” збили на переході двох жінок

У Кременецькому районі під час пожежі загинула людина