Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі хочуть люструвати комуніста, який працює на “жирній” посаді

Провести належним чином люстрацію на теренах області вимагають депутати обласної ради. Відповідне звернення вони прийняли вчора на сесії, адресувавши його голові ОДА Степану Барні.

комунистиВони нагадали, що 21 травня 2015 року після підписання Президентом України вступили вступили в дію 4 закони про декомунізацію, пише 0352.ua

«Закони прийняті, а чи втілюються вони на практиці?

Так, в нашому обласному центрі стратегічним об’єктом для держави- «Укрпоштою», ось уже майже 10 років керує колись незмінний керівник комуністичної партії області такий собі «таваріщ» Юрчишин. Вже за демократичної влади представляв комуністів у Тернопільській міській раді, а коли Компартія увійшла в Уряд Януковича, за відданість сподвижникам Лєніна, отримав жирну посаду.

Чимало його сподвижників також зараз перебувають на посадах.

16 вересня 2014 року Верхована Рада України прийняла Закон про очищення влади. Цей Закон визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) для захисту та утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні. Та чи реалізовується він на Тернопільщині?

Так, обласним краєзнавчим музеєм до сих пір керує пан Костюк, який теж вірний комуністичним ідеям. Приміщення перебуває вже багато років в незадовільному стані, але він цим не переймається. В часи «помаранчевої революції», коли весь український народ вийшов на Майдани, бо прагнув змін, Тернопільське державне телебачення, яким керував і керує пан Заяць, засуджувало майданівців і вихваляло режим Януковича. І це у нас, в Тернопільській області. І таких керівників залишилось чимало», – наголосили депутати.

Відтак вони висловили вимогу  забезпечити проведення реального очищення влади (люстрації) в Тернопільській області.

У Тернополі під час пожежі у гаражі врятували автомобіль

Житель Бережан обікрав піцерію, ресторан і на таксі поїхав шикувати до Києва