На Тернопільщині перейменували село, яке було назване на честь маршала Жукова

Чернелів-Мазовецький, Жуків, Жовтневе – а тепер буде Соборне. 

У рамках виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» нову назву отримало село Жовтневе Чернелево-Руської сільської ради Тернопільського району. Відтепер воно називатиметься Соборне.

— Після війни село називалося Чернелів-Мазовецький, — каже Чернелево-Руський сільський голова Михайло Дручок. — У зв’язку з тим, що в період війни під час взяття Тернополя тут знаходився маршал Жуков, назву змінили на Жуків. 1956 року населений пункт на честь жовтневої соціалістичної революції назвали Жовтневе.

Нагадаємо, 4 лютого Верховна Рада ухвалила Постанову «Про перейменування окремих населених пунктів та районів», згідно з якою, у 16 областях України — Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградський, Луганській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій — перейменовано понад сотню населених пунктів.

Депутати проголосували за зміну назв одного району, 5 міст та 169 сіл і селищ. Найбільше перейменувань у Харківській (44), Донецькій (33) та Чернігівській (25) областях.

Водночас, заплановано перейменування Дніпропетровська та Кіровограда, навколо зміни назв яких точаться суперечки.

Андрій ОМЕЛЬНИЦЬКИЙ

-

This website uses cookies.