Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нова поліція бере по-старому: у Тернополі капітан і майор попалися на хабарі

Біля гуртожитку кооперативного технікуму під час отримання хабара у розмірі 1600 доларів у Тернополі затримали майора поліції. Ці кошти офіцер мав передати своєму колезі – керівнику слідчого відділу.

хабар-міліція2

Про це повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Оперативниками управління внутрішньої безпеки в Тернопільській області, спільно із співробітниками УСБ України в Тернопільській області та військової прокуратури Тернопільського гарнізону військової прокуратури 26 лютого близько 18:00 год. неподалік приміщення гуртожитку Тернопільського кооперативно-торгівельного технікуму по вулиці Живова був затриманий старший оперуповноважений  Тернопільського відділення  поліції.

Майор вимагав та отримав від жителя обласного центру 1600 американських доларів за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності.

Затриманий виявив бажання сприяти слідству в розкритті злочину та пояснив, що  частину отриманих грошових коштів  мав передати начальнику відділення  слідчого  відділу   Тернопільського  відділу поліції.

У ході здійснення контрольованої передачі співробітниками управління внутрішньої безпеки спільно з УСБ та військової прокуратури затримано начальника слідчого відділення.

З місця події вилучено предмет неправомірної вигоди – грошові кошти в сумі 1600 доларів США. Вирішується питання про повідомлення підозри майору та капітану поліції.

Досудове розслідування проводить військова прокуратура Тернопільського гарнізону Західного регіону України.

Службове розслідування проводить управління кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області та управління внутрішньої безпеки.

Нагалаємо, це на початку цього тижня у Тернополі на хабарі затримали працівника ДАІ, який вимагав у водія 1000 гривень за непритягнення його до відповідальності. Також цього тижня співробітники НАБУ проводили спецоперацію, в результаті якої у кабінеті заступника прокурора області виявили 50 тисяч американських доларів.

У тернопільських “Подолянах” продавець обікрала роботодавця на 25 тисяч гривень

У Тернополі водій на пішохідному переході збив дитину і втік з місця аварії