Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині під час епідемії грипу школярів та пацієнтів лікарень морять холодом

На Тернопільщині в період епідемії грипу приміщення шкіл та медичних установи не опалюються належним  чином. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного з ініціативи Тернопільської ОДА.  

школа-холодноНайгірша ситуація з опаленням приміщень у Тернополі та чотирьох районах області – Теребовлянському, Борщівському, Ланівецькому і Тернопільському.

“У зв’язку із ускладненням епідситуації із захворюваності на грип та ГРВІ в області та, зокрема, в м. Тернополі, при Тернопільській обласній державній адміністрації запроваджено проведення щоденного моніторингу дотримання температурного режиму та відносної вологості у  загальноосвітніх закладах, ДНЗ, дитячих стаціонарах, пологових стаціонарах, хірургічних стаціонарах, закритих закладах з круглодобовим перебуванням осіб, а також в місцях масового перебування людей (кінотеатри, спортивні школи, будинки культури, інше)”. – йдеться у повідомленні прес-служби Тернопільської ОДА.
Як повідомляє прес-служба, на всіх адміністративних територіях визначені відповідальні особи за проведення лабораторного контролю температури повітря, відносної вологості, швидкості руху повітря та розрахунку кратності повітрообміну.

Станом на 04.02.2016р. проведено лабораторно – інструментальні заміри на 549 об’єктах, з них – 170 в навчально – виховних закладах. Невідповідності вимогам санітарного законодавства результатів вказаних замірів виявлені на 89 об’єктах (16,2%).
При виявленні відхилень в дотриманні повітряно – температурного режиму негайно інформуються керівники, власники об’єктів та органи місцевого самоврядування.
Найбільше невідповідностей виявлялось на об’єктах Теребовлянського району (на 24 із 31 об’єктів – 77,4%), Борщівського району (на 18 із 24 об’єктів – 75%), м. Тернополя (на 33 із 59 об’єктів – 55,9%), Ланівецького району (на 6 із 18 об’єктів – 33,3%), Тернопільського району (на 5 із 16 об’єктів – 31,2%).
Дану роботу буде продовжено до закінчення епідсезону захворюванності на грип та ГРВІ.

 

 

На трасі Тернопіль-Бучач трапилося смертельне ДТП

Чому керівників тернопільських таксофірм викликали у поліцію?