Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Крах тернопільської “Ниви” – банкрутство чи футбольна афера?

Тернопільська “Нива” припинила своє існування – усі футболісти отримали статус вільних агентів, а команда знімається з чемпіонату першої ліги.

Нива-наша-нива1Причина – відсутність коштів для утримання клубу.

Така звістка, звичайно, що неабияк засмутила тернопільських уболівальників, однак керівники клубу через уста головного тренера запевняють, що команда не вмерла повністю. А так собі, тільки трошки.

Вже перед початком наступного футбольного сезону у Тернополі планують створити новий клуб. І вже навіть йому назву придумали – ТПФК “Нива” (Тернопільський професійний футбольний клуб “Нива”). Оскільки абревіатуру і так ніхто ні запам’ятає, і  не вимовить, тож тернопільська “Нива” буде знову.

Команду планують заявити для участі у другій лізі українського чемпіонату і вже у найближчій перспективі перед новою “Нивою” стоятиме завдання виходу у першу лігу.

Займатися новою “Нивою” планують ті ж самі ж люди, що стоять зараз при керівництві клубу.

І тут постає запитання – якщо у команди немає грошей, щоб дограти чемпіонат, то чи з’являться вони менш, за півроку, що розпочати усе спочатку?

Виникають певні підозри, що керівники “Ниви” вирішили просто схитрувати і не витрачати коштів для достойного завершення чемпіонату.

Причому досі нез’ясованими є питання хто ж ці “львівські власники” чи то “кіпрські інвестори” клубу?.. Можливо, що одні, і другі створені лише для того, щоб брати на себе усі удари з боку ПФЛ, футболістів, уболівальників за невиконані зобов’язання. А білі і пухнасті керівники з нового сезону будуть творити нову команду.

Зверніть увагу на турнірну таблицю. У літньо-осінньому циклі команди першої ліги зіграли по 18 матчів. До завершення чемпіонату залишилося провести лише 12 ігор.

І ось за 12 турів до фінішу в активі “Ниви” лише 10 очок. Коли вступить в дію рішення про зняття 3 очок за договірний матч із ФК “Тернопіль”, залишиться лише 7.

Таким чином, бо безпечного 14-го місця розрив становитиме 11 очок. Щоб скоротити таке відставання за 12 турів, команді потрібно грати на рівні лідерів чемпіонату, тобто потрібно перемагати майже в кожному матчі, адже конкуренти з дна турнірної таблиці, хоч і не багато, але теж набиратимуть.

Зрозуміло, що для “Ниви” таке завдання не під силу, а отже, їй світить останнє місце за підсумками чемпіонату і виліт у другу лігу.

Схоже на те, що керівники “Ниви” вирішили не тратитися на утримання клубу, щоб дограти чемпіонат. Для них дешевше оголосити команду банкрутом, і вже за півроку замість ФК “Нива” створити ТПФК “Нива”, щоб стартувати у тій же самій другій лізі.

Здавалося б, а що тут такого? Чистий бізнесовий прагматизм для економії грошей. Тільки от іміджу “Ниві” такі реверанси аж ніяк не додають.

Чому за два роки у Тернополі так і не встановили пам’ятник Небесній Сотні?

Житель Тернопільщини загинув через отруєння чадним газом