Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

І все ж таки чий депутат попався з хабарем?

Головною політичною подією цього тижня, стало затримання депутата Тернопільської міської ради з хабарем у розмірі 1000 доларів.

корупция2Підозрюваним у хабарництві виявився доцент ТДМУ, депутат з фракції “Народний контроль” Роман Ляхович.

Політична реакція на цей випадок не забарилася.

Піарщики у команді Надала відразу ж наголосили, що затриманий депутат є представником “Народного контролю”. А ця політична сила, як відомо, разом із “Громадянською позицією” та “Самопоміччю” належить до так званих опозиційних сил у міськраді.

“Народний контроль” теж не залишився у боргу, випустивши порцію матеріалів про те, що затриманий депутат насправді є таким собі таємним представником команди Надала.

Аргумент – результати роботи у міській раді. Мовляв, своїми діями він більше працював на мера, аніж на партію, від якої був обраний.

Цікаво, що всі голосування у міській раді зараз поіменні і їх результати можна подивитися на сайті мерії.

Отож, якщо проаналізувати результати голосувань, то й справді важко підозрюваного у хабарництві депутата назвати опозиційним до міського голови.

Під час більшості важливих  голосувань, які йшли врозріз із позицією мера, Ляхович або утримався або ж не голосував.

Але тільки із цих міркувань приписувати його до команди мера не зовсім доречно. Адже мотиви голосувань можуть бути різні – не розібрався у питанні, був відсутній на момент голосування чи просто забракло мужності, щоб піти проти влади.

Політичну відповідальність за нечистого на руку депутата повинна нести насамперед та політична сила, яка привела його у міську раду, – тобто “Народний контроль”.

На Тернопільщині перейменували село, яке було назване на честь маршала Жукова

Чому Степан Барна не захотів рятувати тернопільську “Ниву”?