Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Двом тернопільським поліцейським, які попалися на хабарі, загрожує до 10 років

Стали відомі нові подробиці резонансного затримання двох поліцейських, які вимагали хабар у розмірі 1600 доларів, а це понад 50 тисяч гривень. Один із затриманих чинив опір поліцейським та намагався позбутися взятих грошей. Тепер обом підозрюваним у хабарництві загрожує до 10 років ув’язнення.

хабар-полиция1У Тернополі 26 лютого затримали двох поліцейських, які вимагали 50 тисяч гривень за закриття “справи”.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, таку ціну визначили начальник слідчого підрозділу та старший оперуповноважений Тернопільського відділу поліції учаснику бійки за закриття кримінального провадження відносно нього.

Напередодні чоловік на вулиці побив свого знайомого. За даним фактом було розпочато слідство. І вже під час першого допиту слідчий запропонував «хулігану» вирішити питання.

Для цього чоловік мав зв’язатись з оперативником, який працював по цій же справі.

хабар-полиция2За закриття провадження правоохоронці вимагали у чоловіка понад 50 тисяч гривень. Зустріч призначили біля будинку підозрюваного. Туди оперативник приїхав на таксі. Далі все відбувалось дуже швидко – відпустив машину, отримав гроші.

Друга частина операції відбувалась вже на подвір’ї поліцейського відділку, куди оперативник привіз частку слідчого. Саме тут працівники УВБ, СБУ та прокуратури затримали обох.

На відміну від оперативника, начальник слідчого підрозділу виявився більш «досвідченим». Він не тільки чинив опір під час затримання та намагався позбутися грошей, але й відмовився від дачі будь-яких пояснень.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10-ти років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади строком до 3-х років.

У Ланівцях знову блокують роботу підприємства: тепер не дозволяють свиней вивозити (ВІДЕО)

Біля Теребовлі дві старенькі жінки отруїлися на кухні продуктами згоряння