Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на Валовій “Правий сектор” пікетував обласну поліцію

Представники Правого сектору Тернопільщини та інших націоналістично-патріотичних організацій підтримали івано-франківських колег, які приїхали до Тернополя пікетувати обласне управління Нацполіції.

правий-сектор1Одного із учасників «Правого Сектору», франківчанина Андрія Яхневича, викликали 11 лютого до Тернополя на допит у справі «смітникової люстрації» начальника Івано-Фанківського обласного управління юстиції Василя Кавацюка у квітні 2015 року, повідомляє “За Збручем”.

– Акцію «Чистий четвер» в Івано-Франківську проводили багато організацій, – розповів Андрій Яхневич, керівник ВО «Майдан», представник партії «Правий сектор». – ВО «Майдан», «Правий сектор», «Самооборона», «Тризуб», а виклики в поліцію отримали тільки семеро осіб, які мають відношення до «Правого сектору». Раніше мені нічого не пред’являли, щоправда чомусь подали мене у розшук, а 9 лютого я отримав SMS про виклик на допит у якості підозрюваного. Зазначають, що є відео зі мною під час акції, і хочуть оголосити мені підозру та обрати міру запобіжного заходу. Я в Івано-Франківську тоді був, але до Василя Кавацюка ніякої сили не застосовував.

Учасники пікету виступають проти цієї кримінальної справи, яку із Франківська перевели на розгляд у Тернопіль, тому й приїхали пікетувати поліцію. Участь у ній взяли представники різних організацій з Рівного, Івано-Франківська, Тернополя, Львова. Спочатку вони зібралися на Театральному майдані, а потім вирушили до обласного управління Нацполіції на Валовій.

 

Через карантин тернопільські школярі підуть на канікули на місяць пізніше

На Тернопільщині від “свинячого грипу” померли 2 людей