Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни бунтують проти здирницьких тарифів на опалення

На сайті Тернопільської міської ради у рубриці “питання-відповідь” мешканці міста мають можливість звернутися із актуальними проблемами, які їх турбують.

комуналка1Так ось впродовж останнього тижня найчастіше тернополяни скаржаться на високу оплату за опалення у січні.

“Поясніть будь-ласка за яким тарифом рахується центральне опалення? Чому я приходжу оплачувати в банк і вже там мене повідомляють, що грошей мені не вистачає? Згідно із законами України і договорами, про збільшення тарифів населення повідомляють за 5-ть днів до подання тарифів на затвердження до відповідного органу.Також в разі підняття тарифів повинна бути обгрунтована причина, якої я не бачу.Те, що в січні було холодніше, це не впливає абсолютно ні на що. Батереї були такої ж температури, що й завжди.До прикладу, у листопаді теплокомуненерго опалювало квартири не цілодобово, а годин 12 в добу. Але мені оплати ніхто не зменшував, хоча за законом, я повинна була б сплачувати менше так як отримувала послугу не в повному обсязі”. – обурюється тернополянка Галина.

І таких скарг чимало.

“Що то за історія з рахунком за тепло за січень – квартира 47,7 квадратів, субсидій нема, в квитанції стоїть 14,88 за метр квадратний, а рахунок на 882,10? Теплокомуненерго телефони недоступні. Поясніть звідки такі рахунки? За що? Хто має за це відповідати?” – запитує тернополянин Андрій.

Цю ж тему піднімають у своїм запитаннях і інші мешканці міста.

“Шановні можновладці, прошу пояснити за якими тарифами працює Тернопільміськтеплокомуненерго? За січень 2016 р. на площу 21,5 нарахували 400 грн за опалення. Більше 18 грн за 1 м/кв. Прошу пояснити чому за січень рахунок за опалення прийшов майже на 150 грн більший ніж за грудень 2015?”. – пише тернополянин Олег.

Тим часом у “Тернопільміськтеплокомуненерго” пояснюють, що з 19 грудня уряд затвердив метод нарахування оплати за опалення в залежності від температурних показників.

Тариф 14,88 грн. за квадратний метр вважається базовим тарифом. Оскільки в січні було холодніше, тому й за тепло доводиться платити більше.

Загалом же тернополянам за централізоване опалення в однокімнатній квартирі за січень доведеться заплатити 550-650 грн, у двокімнатній – 850-1000 гривень.

Житель Бережан обікрав піцерію, ресторан і на таксі поїхав шикувати до Києва

Під Тернополем створили хоспіс на 20 ліжкомісць