Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині за корупцію покарали депутата, родина якого отримала 1,5 га землі

Судом притягнуто до адміністративної відповідальності депутата одного із органів місцевого самоврядування Заліщицького району за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції».

корупция1Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Так, Заліщицьким відділом Чортківської місцевої прокуратури проведено перевірку щодо додержання посадовими особами, а також іншими особами органів місцевого самоврядування вимог Закону України «Про запобігання корупції» під час виконання ними своїх функцій.

Під час цієї перевірки встановлено, що депутат одного із органів місцевого самоврядування Заліщицького району, будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, в порушення ч.1 ст.28 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив про виникнення у нього конфлікту інтересів під час розгляду на сесії ряду питань щодо передачі у власність близьким особам земельних ділянок загальною площею 1,5 га та особисто взяв участь у голосуванні.

Таким чином депутат вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ч.1 та ч.2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення судом притягнуто порушника до адміністративної відповідальності та накладено на нього стягнення у виді штрафу в сумі 3400 гривень.

Загалом, упродовж 2016 року за порушення вимог антикорупційного законодавства до адміністративної відповідності притягнуто 7 осіб.

 

Шахрайка провела ритуал очищення і залишила жительку Тернопільщини без грошей

В одній із шкіл Тернополя збирають з батьків по 1000 гривень