Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителю Тернопільщини не вдалося заховатись від мобілізації у загоні самооборони

Прокуратура оскаржила незаконну ухвалу районного суду про звільнення військовозобов’язаного від кримінальної відповідальності  

sud1Апеляційний суд, погодившись із доводами прокуратури, скасував ухвалу районного суду про закриття кримінального провадження стосовно військовозобов’язаного місцевого жителя за ухилення від призову за мобілізацією та звільнення його від кримінальної відповідальності.

Так, Чортківський районний суд своєю ухвалою закрив кримінальне провадження стосовно місцевого жителя за ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією) у зв’язку з тим, що обвинуваченого зарахували до місцевого загону самооборони та звільнив його від кримінальної відповідальності.

Проте, прокуратура області оскаржила це рішення в суді вищої інстанції через неправильне застосування закону про кримінальну відповідальність. Адже районний суд залишив поза увагою той факт, що загін самооборони Чортківського району не відноситься до спеціальних формувань Збройних сил України.

Апеляційний суд Тернопільської області, погодившись із доводами прокуратури, скасував незаконну ухвалу Чортківського районного суду, а кримінальне провадження стосовно військовозобов’язаного за ст. 336 КК України направив на новий розгляд до суду першої інстанції, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

У Тернополі “паспортний стіл” перевели туди, де не їздять ні маршрутки, ні тролейбуси

На сході помер військовий лікар із Тернополя