Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі не вистачає грошей на лютневу зарплату лікарям

Новий бюджетний рік недавно тільки розпочався, а у Тернополі уже шалені проблеми з виплатою зарплати бюджетникам. 

зарплата1-300x206Заборгованість за лютий по заробітній платі працівникам медичної сфери Тернополя складе 1 мільйон 290 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Як пояснюють у відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради, основна проблема у тому, що Кабінет міністрів виділив на сферу охорони здоров’я Тернополя недостатньо коштів.

Заклади медичної сфери фінансуються за кошти державного бюджету. Відтак, медична субвенція на утримання закладів охорон здоров’я міста, яка розрахована Міністерством фінансів України, забезпечує потребу галузі лише на 50% від потреби, а на виплату заробітної плати передбачено лише 85%. До кінця року Тернополю не вистачить на виплату зарплати медикам більше 18 мільйонів гривень, що становить двохмісячний фонд оплати праці.

Медична субвенція представлена помісячно. Відтак, уже у лютому складається критична ситуація із виплатою заробітної плати працівникам медичної сфери, адже заборгованість складає 1 мільйон 290 тисяч гривень.

Мер Тернополя Сергій Надал зазначає, що для виплати зарплати у повному обсязі міська рада буде змушена шукати кошти у міському бюджеті. А це значить, що кошти, які планувалися на ремонт дворів, доріг та житлового фонду, частково будуть використані для виплати зарплат бюджетникам.

 

Паспортів не буде? У Тернополі горіла міграційна служба

У Тернополі поліція ходила на стихійні ринки. Подивитися на ціни? (ВІДЕО)