Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі депутати відмовилися позбавляти посад чиновників, які не служили в армії

Депутати Тернопільської міської ради не підтримали ідею порошенківця Тараса Білана про заборону працювати на будь-якій посаді  у владній структурі чоловікам, що не служили армії.

сесия4Нагадаємо, депутат міськради від Блоку Порошенка Тарас Білан запропонував направити у Верховну Раду звернення з вимогою на законодавчому рівні закріпити заборону працювати на будь-якій посаді  у владній структурі чоловікам, що не служили в армії.

“У зв’язку з недосконалістю чинного законодавства України частина чоловіків призовного віку завдяки корупційним схемам ігнорує службу в армії. При цьому, вони без проблем влаштовуються в органи державної влади та місцевого самоврядування.
Враховуючи вищенаведене ми, депутати Тернопільської міської ради  пропонуємо законодавчо встановити норму, згідно  якої особа чоловічої статі, що не служила в Українській  армії (відсутній військовий квиток) не має права займати будь – які посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування”. – йшлося у запропонованому проекті звернення.

Однак, більшість депутатів не пристали на цю пропозицію. Одним з основних противників прийняття цього рішення був міський голова Сергій Надал, який підготовлений проект назвав недосконалим і пропонував його опрацювати.
“За” прийняття звернення проголосували лише 12 депутатів.

На Тернопільщині жінка отруїлася чадним газом

Львівські “тітушки” приїхали до Тернополя вирішувати будівельний конфлікт