Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополян запрошують на службу у місцеву артилерійську бригаду. Там 1500 вакансій

Чим більшим буде відсоток виконання планового завдання із залучення до війська контрактників, тим меншим буде план у разі можливої чергової хвилі часткової мобілізації.

 Катинський 2016Не виключено, що мобілізацію взагалі не доведеться оголошувати. Про це повідомив військовий комісар Тернопiльського обласного вiйськового комicaріату, полковник Володимир Катинський.

— Військова служба за контрактом — альтернатива мобілізації, — зазначає Володимир Катинський. — З початку цього року грошове забезпечення для військових за контрактом збільшено більше, ніж удвічі. Для учасників АТО передбачені відповідні надбавки — в першій лінії оборони додатково 5 тисяч гривень, у другій-третій лініях оборони — 2,5 тисячі гривень. Виплати, які були для підрозділів за виконання бойового завдання, за збиті-підбиті об’єкти залишаються. Військові, які відслужили 11 місяців, можуть підписати контракт на півроку.

Поряд із цим, повідомляють у військкоматі, ухвалено новий порядок речового забезпечення військовослужбовців. Військові, які мають цивільну вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси для отримання офіцерського звання. Військовослужбовці за контрактом отримають компенсацію за оренду житла — від 1,5 до 2,5 тисячі гривень. Окрім цього, контрактникам надається оплачувана відпустка, кошти на оздоровлення, матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових проблем.

Контрактників на території Тернопільської області потребують військові частини в Бережанах, Чорткові, близько півтори тисячі вакантних посад у 44-ій окремій артилерійській бригаді, яка дислокується в місті Тернополі.

Андрій ОМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Сучасна Україна – це 15 отаманів на скриню мерця

У тернопільських школах з 1 лютого іще триватиме карантин