Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У чемпіонат Тернопільщини з футболу хочуть залучити 18 команд

Кожен район Тернопільщини повинен бути представлений бодай однією командою у чемпіонаті області. Про це йшлося сьогодні, 27 січня, під час робочої зустрічі з питань підтримки чемпіонату області районами.

футбол-федераціяНа зустрічі були присутні всі керівники райдержадміністрацій, керівники районних федерацій футболу, заступник голови ОДА Іван Бабійчук, голова обласної ради Віктор Овчарук та керівник департаменту молоді і спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур.

Під час зустрічі президент Тернопільської обласної федерації футболу Володимир Мариновський запропонував підтримати фінансово у кожному районі команду для участі в чемпіонаті області.

“Розгорілась дискусія, частина голів задає запитання про ту частину, яку вкладає власне федерація у цей процес. Також були претензії до якості суддівства, оплату, та і загалом економічну доцільність участі саме в обласному чемпіонаті, бо економніше для бюджету проводити тільки районний чемпіонат. Були претензії з боку федерації до голів з приводу їх пасивності у підтримці, була гостра суперечка, що переходила у конфлікт”. – про перебіг зустрічі на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Віктор Мацикур.

Віктор Мацикур також висловив свою позицію з приводу проведення чемпіонату області з футболу:
– чемпіонат району не повинен виключати чемпіонат області, а доповнювати сітку футбольних змагань;
– підтримувати команду можна не тільки з бюджету але і попрацювати головам з фермерами, підприємцями, щоб підтримувати спільно;
– в області розвивається 45 видів спорту і потрібно в районних бюджетах достатні кошти передбачити на весь спорт, включно з коштами на футбол;
– чомусь зі змінами в структурах РДА, що пов’язані з скороченням на 20 відсотків штату найбільше це торкнулось спеціалістів з спортивної галузі, а це ті люди, які зорганізовують спортивну роботу в районі, координують роботу з федераціями, ФСТ, спортшколами, управлінням спорту ОДА.

Якщо кожен район області буде представлений командою плюс ще одна команда від обласного центру, тоді у чемпіонаті Тернопільщини виступатиме 18 команд.

 

Львівські “тітушки” пояснили, що приїхали до Тернополя працювати будівельниками

У Тернополі громадський транспорт їздитиме за новими маршрутами