Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі з 18 січня школи закривають на карантин

У зв’язку з підвищенням рівня захворювання на ГРВІ відбулося екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

карантин1Відповідно до рішення комісії та розпорядженням міського голови Сергія Надала з 18 січня тимчасово буде припинено навчання в загальноосвітніх та початкових школах, гуртках, ліцеях та позашкільних установах. Також буде обмежено проведення масових заходів в місті, повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Окрім того, з резервного фонду будуть виділені кошти для експрес-діагностики грипу та забезпечено проведення вакцинації. Перевізники зобов’язані дотримуватися графіку руху з метою недопущення скупчення людей та їх переохолодження на зупинках, а у салонах громадського транспорту будуть розміщені листівки та плакати щодо профілактики грипу.

Ректорам вищих навчальних закладів рекомендовано терміново організувати проведення профілактичних щеплень проти грипу груп ризику, а також інформувати відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення про проведення щеплення проти грипу студентам та працівникам.

Окрім того, у місті буде забезпечено масковий режим як захід перед епідеміологічного періоду у сфері обслуговування населення (торгівля, громадський транспорт, аптечна мережа, вокзали, пошта, банки, каси, заклади культури і т.д.)

До слова, протягом тижня представники санепідстанції будуть проводити моніторинг епідеміологічної ситуації у Тернополі.

Нагадаємо, у школах Тернополя навчання розпочали з понеділка, 11 січня, тобто у другому семестрі діти встигли повчитися лише тиждень.

Тоді як у решти шкіл області, за винятком міста Чорткова, планові канікули передбачені до 20 січня.

Надал видав указ про дисципліну серед своїх підлеглих

Завдяки теоремі Піфагора тернополяни розсмішили коміків на 100 тисяч гривень (ВІДЕО)