Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Надала вирішили дурити депутатів “пакетами”

Виконавчі органи міської ради змінили спосіб опрацювання проектів рішень. Про це повідомляє депутат Тернопільської міської ради Андрій Шкула.

сесия4“На депутатську комісію (через яку проходить кожне питання, яке згодом піде на сесію) проекти рішень йдуть не окремо кожне, а «пакетами». Тобто умовно: якщо раніше на комісію було 100 окремих проектів рішень, то зараз 10 проектів рішень. Але в кожному з тих десяти є ще по 10 питань. Це проблема бо між 10 проектів 8 може бути адекватних, а два “мутних”. – написав Андрій Шкула на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

У такому креативному підході депутат вбачає спробу заплутати обранців та пропхати сумнівні задуми, «манки наробити».  Андрій Шкула повідомляє, що наразі опрацював лише половину проектів рішень, які розглядатиме земельна комісія в складі якої він є.

“Осилив 11 проектів рішень (які в собі включають сотні окремих питань) і вже знайшов майже десяток питань, які не були оприлюднені. Мова про земельні питання, яких станом на нині нема в переліку проектів рішень для публічного ознайомлення громади (на сайті ТМР). Закон, нагадаю, вимагає оприлюднення проектів рішень за 20 днів до сесії, а до сесії — сім днів.
Чи будемо розглядати ці питання «нізвідки» — вирішимо на комісії завтра, але в будь якому випадку на сесію проекти рішень, які не були оприлюднені, або які включають питання, що не були оприлюднені, йти не можуть.

Чи випадково так сталось, що в проектах рішення з’явились пункти, які не оприлюднені для ознайомлення громади, під питанням. Особливо зважаючи на те, що одне з неоприлюднених питань стосується поновлення оренди на 1,9 га, а два – поновлення оренди «для розширення території по обслуговуванні зупинки громадського транспорту з торговим павільйоном».

Попереду ще 11 проектів рішень пропонованих на комісію. Вони в собі мають десятки і сотні пунктів (які б мали бути окремими проектами рішень задля для прозорості). Думаю і там є неоприлюднені та невідомі громаді питання”. – повідомляє Андрій Шкула.

Нагадаємо, наступна сесія Тернопільської міської ради відбудеться у вівторок, 26 січня.

За рік на Тернопільщині зарплата зросла на 1000 гривень

У Тернополі вартість проїзду у маршрутках хочуть підняти до 4 гривень