Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підприємцю, який хотів спорудити будинки на стадіоні, дали земельну “компенсацію”

Тернопільська міська рада зробила перший крок для вирішення будівельного конфлікту, пов’язаного із спорудженням житлових будинків на території колишнього стадіону “Текстерно”, що на проспекті Злуки.
текстерно-300x207Сьогодні, 26 січня, на сесії міськради депутати виділили комунальному підприємству “Тернопільбудінвестзамовник” земельну ділянку площею до 8 гектарів.

Земельна ділянка знаходиться на перетині вулиці Смакули і Київська.

Її надано з умовою передачі в суборенду ФОП Матла, як компенсація за відмову від намірів продовжувати будівництво на території колишнього стадіону “Тесктерно”.

Щоправда, це рішення міській раді далося нелегко. Перед його розглядом депутати навіть брали перерву на 15 хвилин, щоб порадитися з приводу голосування.

Під час розгляду звучали зауваження, з приводу того, що 8 гектарів – це занадто велика компенсація за ту площу, яку займає стадіон.

Міський голова Сергій Надал пояснив, що “до 8 гектарів” у проекті рішення означає, що забудовник може отримати і тільки 1 гектар.

Зійшлися на тому, що прийняте рішення – це лише перший етап вирішення цього конфлікту.

Далі має бути тристоронній меморандум, між забудовником, міською радою та противниками забудови на стадіоні. Потім буде проведена грошова оцінка обидвох земельних ділянок, за результатами якої і визначать остаточну площу “компенсаційної” земельної ділянки на вул. Смакули-Київська.

У Тернополі водій втік з місця ДТП, але через годину здався поліції

На Тернопільщині жінка отруїлася чадним газом