Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Путіна кинули за грати. Поки що тільки на свято Маланки (ФОТО)

Традиційно у ніч з 13 на 14 січня в селі Горошова Борщівського району водять Маланку. Спеціально, щоб побачити ці традиційні гуляння, сюди приїжджають сотні людей з різних міст. 
маланка-путин1Були танці, співи, смачні страви і чудовий настрій. Зазвичай кожна вулиця готує свою програму. Однак нікому деталі не розповідають – усе тримають у секреті, пише 0352.ua

Цього року місцеві аматори не оминули подій в Україні: сільськогосподарська техніка «перетворилась» на військову. Навіть сам Володимир Путін на забаву прибув. Правда, в клітці…
Після забави у центрі села Маланка ходить по хатах дівчат, щоб потанцювати. Никорчук Мар`ян, житель Горошови, грає Маланку вперше. Розповідає, над образом «чаклували» жінки і молодиці з усього села.

«В нас Маланку обирають або шляхом жеребкування, або можна йти добровольцем. Я вирішив бути Маланкою сам, – зізнається хлопець. – Це дуже давня традиція. За часів СРСР навіть влаштовували облави в селі, де збирали Маланку. Зараз, на щастя, ми можемо вільно забавлятися. Ми ходимо до ранку, до всіх дівчат, нас вже чекають. У кожній хаті маємо потанцювати».

маланка-путин2  маланка2

У школах Тернополя сьогодні були відсутні близько 30% учнів

Троє жителів Тернопільщини померли від пневмонії