Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Порошенко відкрив нову школу, в якій створять 8 робочих місць для нових вчителів

Новозбудовану загальноосвітню школу І-ІІ ступенів відкрили у Соколові, що на Теребовлянщині.

СоколивНа відкритті 11 січня був присутній Президент України Петро Порошенко. Глава держави подарував учням комп’ютерний клас, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Як зазначив очільник області Степан Барна, такі освітні проекти сприяють всебічному розвитку  учнів та формуванню світогляду свідомого громадянина.

Президент України побажав школярам, батькам та педагогам бажання вчитись, наснаги у досягненні результатів та зростання у патріотичному дусі.

Наприкінці урочистостей із колядками виступили творчі колективи, несучи радісну звістку Різдва.

Нагадаємо, нова школа у Соколові розрахована на 126 учнів. Будівництво закладу розпочали ще у 1991 році, та припинили у 1996 році. Дотепер у селі була лише початкова школа у двох приміщеннях. Там не було ні спортзалу, ні актового залу, не підвели електричне опалення. А після 4-го класу діти їздили на навчання у селі Надрічне.

У селі позитивна динаміка народжуваності, тому завершення нової школи було особливо актуальним проектом, переконують у Тернопільській ОДА.

Тому будівництво школи у Соколові включили у робочий проект Стратегії регіонального розвитку. На будівництво школи із державного фонду виділили 5010,3 тис. грн та з місцевого бюджету 556,7 тис. грн.

У результаті створили належні умови для освіти учнів села. У школі є звичайні навчальні кімнати, спеціалізовані класи із лабораторіями для уроків хімії та фізики, сучасний спортзал, простора шкільна бібліотека. Також нова школа прийме нових педагогів – створили 8 нових робочих місць.

Це більше, ніж подвиг: 5 даішників лопатами розкопали зі снігу 4 фури “ДАФ” (ФОТО)

На Тернопільщині одна людина замерзла, ще двоє – потрапили у лікарню