Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині петарда відірвала підліткові три пальці (ВІДЕО)

Батьки 13-річного Юрка готують позов до суду на власника та продавця магазину, де їхньому сину продали петарди.

петардаНа Тернопільщині вибухом петарди дитині відірвало пальці руки, йдеться у сюжеті ТСН.

Зимові канікули восьмикласника Юри Ямельського, які він проводив у бабусі у селі, закінчуються на лікарняному ліжку. Він з товаришами наколядував грошей – частину віддав мамі, а решту потратив на петарди, з якими вони бавилися разом із друзями.

Врешті-решт у 13-річного Юри лишилася одна пітарда, яку він забрав з собою додому. Хлопець спробував вистрелити на подвір’ї, але не вийшло. Тож продовжив він на кухні.

“Я думав подивлюся, що з нею сталося. Підпалив. Вона почала горіти. Фітільок не загасився. Я якраз у правій руці в трьох пальцях тримав, і тоді воно якраз і вибухнуло”, – розповів постраждалий.

Як з’ясувалося пізніше, Юрі пощастило тричі. По-перше, він шульга і пише лівою рукою. По-друге, вибухом не пошкодило очі, хоча в інструкції виробник радить відійти на 25-метрову відстань від петарди.

І нарешті, за його словами, він не злякався: “Мене спочатку оглушило, але я не боюся. Ну нема тих трьох пальців – і немає. Я такого не боюся, вже багато такого надивився. Та навіть по фільмах бачив”.

Утім, за словами хлопчика, біль був дуже сильним. Уночі його прооперували. Лікар обіцяє, що без верхніх фаланг Юра зможе рухати пальцями, проте не виключає ймовірність ще однієї операції, а потому – тривалу реабілітацію.

“Ми намагалися зберегти повністю кисть, вона була роздроблена, розбита і ми максимально намагалися зберегти ті частини тіла, які були. Тобто пальчик ми фактично повністю зберегли крім нігтьових фалангів, які були повністю розчавлені, розмелені, обпечені”, – розповів завідувач ортопедо-травматологічного відділення Михайло Процайло.

Мама Юри божиться, що забороняє своїм трьом дітям навіть хлопавки на Новий рік. У трагедії жінка насамперед звинувачує продавців сільської крамниці, які продали дітям небезпечні предмети.

“Не правий був той, хто йому продав. Він був неправий, що він його купив, це його помилка, він за неї поплатився, але в першу чергу винен той продавець, який продав йому, неповнолітньому, оту петарду”, – наголошує мама Ірина Горст.

Батьки Юри чекають від поліції вікриття кримінального провадження, а самі уже готують позов до суду на власника та продавця магазину, де їхньому сину продали петарди.

 

У Тернополі “Карітас” організував Святу вечерю для вимушених переселенців

На Тернопільщині “Мерседес” злетів у кювет та перекинувся