Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В умовах війни оборонний завод не має жодної гривні державного замовлення

Тернопільський радіозавод “Оріон”, який розрахований на оборонну промисловість, у 2015 році не отримав жодної гривні державного замовлення.

karpukПро це в інтерв’ю газеті “Номер один” повідомив керівник підприємства Ярослав Карпик.

“Важко повірити, але на сьогодні від держави не маємо замовлень ні на гривню. І це незважаючи на те, що підприємство належить до оборонних, а наша країна змушена тримати удар від агресивного сусіда. «Оріон» створювався з метою забезпечення радіозв’язком армії і силових відомств. Натомість Держприкордонслужба практично перестала з нами співпрацювати, МВС шукає засоби зв’язку за кордоном, СБУ також нічого не замовляє. Мовчить поки що і Міноборони. Я звертався з листами, стукав у всі двері, але відповіді не отримав. Що я маю казати своїм працівникам, 600 людям, яких потрібно забезпечити роботою і гідною зарплатою?” – каже Ярослав Карпик.

Директор радіозаводу “Оріон” розповів, що підприємство зараз рятує експорт засобів зв’язку до Індії, В’єтнаму, Єгипту і навіть до двох країн Західної Європи.

“За кордоном не так просто виграти тендери, але ми це робимо, бо представляємо якісну продукцію, яка відповідає світовим стандартам. У рідній країні нам же чинять перепони, а виграють тендери ті, хто перебуває під протекцією високих чиновників та олігархів. Ось така сьогоднішня дійсність”. – зазначив пан Карпик.

Загалом рік, що минув, завершили зі значним плюсом, повідомляє директор заводу. Виробництво товарної продукції в 2015 році у порівнянні з попереднім роком зросло в два рази, реалізація збільшилася в 1,9 раза, середня зарплата за рік становила понад 4 тис. грн.

Що робив Дмитро Ярош у Тернополі?

Мер Тернополя кличе депутатів ділити землю