Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Україні від грипу уже померло 25 людей, але лікарі кажуть, що епідемії іще немає (ВІДЕО)

 

Уряд доручив чиновникам від медицини упродовж 48 годин провести широку інформаційну кампанію в регіонах щодо захворюваності на грип.

грип1 Водночас міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі на засіданні уряду сказав, що ситуація контрольована, порогу епідемії ми не досягли. Також міністр звернувся до українців з проханням не займатись самолікуванням, а за перших симптомів захворювання звертатись до лікарів.

За інформацією міністра в Україні зафіксовано 25 летальних випадків від грипу, в 23 з яких люди зверталися до лікарів лише на 6-7 день захворювання. Хоч про епідемію не йдеться, проте кількість захворювань на грип в багатьої регіонах країни збільшилась. Є навіть летальні випадки, повідомляє TV-4.

Центральні телеканали оприлюднили публікацію у Фейсбуці заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко зі статистикою кількості постраждалих від грипу штамом H1N1 в Україні: – “Найбільша кількість випадків в Вінниці, Одесі, Харкові, Київ, Київська обл. В порівнянні з минулим роком, кількість смертельних випадків збільшилась на 10%. В Одесі вже померло – 28, Вінниця-25 осіб”, – йдеться у повідомленні. Тернопільська область наразі не входить до цього списку. Лікарі ще не б’ють на сполох.

– Станом на сьогоднішній день в нашій клініці і, наскільки мені відомо, у місті в цілому, ще поки що не діагностовано захворюваності по грипу. Ми маємо 5 клієнтів з ГРВІ, стан їх середньої важкості. Підозри грипу ми навіть клінічно не діагностували, – говорить головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

Симптоми так званого каліфорнійського чи свинячого грипу дещо відрізняються від звичайного ГРВІ. Важливо вчасно його виявити та одразу ж звернутися до фахівців.

– Якраз каліфорнійський грип, за рахунок мутації, виділяється ще вищим рівнем токсикозу. Тобто є висока гарячка і стресова реакція легень на ураження, на інтоксикацію, – поянює  завідувач інфекційного відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Оксана Кадубець. – Мудро є в період передепідемічний – щеплення. Це є дуже важний засіб попередження. В нас, я вважаю, що пройшла в 2009 році епідемія і значний прошарок населення має природній, набутий імунітет. Тому я думаю, що в цьому році ці випадки захворювання не набудуть такого великого масшабу.

Кандидатура заступника Барни уже перебуває на затвердженні у Яценюка

У свинному конфлікті новий поворот: люди перекрили трасу на Київ