Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі депутатська комісія відмовилася розглядати земельні питання пакетами

Впродовж цього тижня у Тернопільській міській раді відбувалися засідання постійних депутатських комісій.

земля3Питання, які розглядалися на комісіях, будуть включені у порядок денний чергової сесії міськради, яка відбудеться у вівторок, 26 січня.

Найбільшим емоційним виявилося засідання земельної комісії.

Каменем спотикання стало “ноу-хау” від керівництва міськради – так зване голосування за земельні питання пакетами.

У кожному пакеті орієнтовно по 10 питань. Отож, депутатам пропонується одним натискуванням на кнопочку голосувати одночасно за 10 питань.

Як стало відомо, на земельній комісії депутати відмовилися від ідеї пакетного голосування, оскільки підозрюють, що між 9 нормальними питаннями може вилізти таке, за яке голосувати не можна, оскільки воно принесе шкоду громаді.

– Постійна депутатська комісія з земельних питань відмовилась розглядати ті проекти рішення, які підготували виконавчі органи і які мають йти на сесію. Причина: пакетне оформлення при якому один проект рішення включає десятки пунктів ( кожен пункт – окрема ділянка). При таком формуванні якщо депутат не підтримує одне мутне рішення (пункт) то він не зможе підтримати проекту загалом (з усіма пунктами).

Приміром якщо між 10 ділянок для воїнів АТО запхати одну для Тернопільбудінвестзамовника, то особисто для мене постане вибір: не підтримати проект і не погодити своїм голосом дерибан міста (а разом з тим, нажаль, і землю захисникам) або ж підтримати землю захисникам, але з тим і землю під це сумнозвісне КП. Для мене, і для більшості депутатів з комісії, такий вибір не прийнятний. Тому ми вимагаємо аби кожна земельна ділянка йшла під окремим проектом рішенням, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат міської ради Андріій Шкула.

 

На Тернопільщині у снігах застрягла швидка із півторарічною дитиною

Жителя Лановеччини знайшли мертвим у власному домі