Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У понеділок у Тернополі пікетуватимуть обласну раду

У понеділок, 4 січня, о 9.00 у Тернополі відбудеться пікет обласної ради щодо недопустимості будівництва ГЕС в межах Національного парку Дністровський Каньйон.

пикет-днистерТернопільські туристи та громадські активісти, які організовують акцію, до участі в пікеті запрошують долучитися усіх охочих, хто може допомогти.

“Товаристо, сподіваюся кожен, хто хоча б раз сплавлявся по Дністру у своєму життя і хоче повернутися сюди ще раз – прийде на акцію. Не зможе сам – запросить друзів і т.д. Це не вимагатиме багато часу – прийшли, привітали один одного з Новим Роком, поділилися мандрівними чи іншими планами на зиму-весну, взяли чотири брошурки – для друзів, згадали “спритних забудовників” не-злим-тихим-словом і пішли по своїх справах далі.
Це точно допоможе зберегти ріку” – закликає на своїй сторінці у Фейсбуці один з організаторів акції, мандрівник Володимир Горон.

Організатори акції переконують, що до акції потрібно долучитися, бо будівництво ГЕС на Дністрі:

– вб’є туризм і рекреацію, що є великою перспективою цього регіону та області загалом;

-ріка з чарівного і дикого куточку природи, який ми мусимо зберегти для своїх дітей, перетвориться на серію смердючих, замулених ставків;

-не можна продавати електрику за кордон, в Крим і на Донбас, а для цього руйнувати унікальні місця своєї Батьківщини;

– тому що на Тернопільщині є два об’єкти, що входять до семи природніх чудес України і один у нас хочуть забрати!

Нагадаємо, у понеділок, 4 січня, відбудеться сесія Тернопільської обласної ради, на якій планується прийняти бюджет області. На вимогу активісті у порядок денний включено також питання щодо будівництва ГЕС на Дністрі.

У Тернополі встановили найбільшу шопку в Україні (ВІДЕО)

На Тернопільщині затримали крадіїв телефонних кабелів