У Тернополі проведуть повну інвентаризацію землі

Комплексну програму економічного та соціального розвитку Тернополя на 2016 рік затвердили депутати на сесії міськради, що відбулася 22 грудня.

У програму також включили питання інвентаризації міських земель. Фінансування програми буде передбачене у міському бюджеті на 2016 рік.

Раніше у Тернополі планувалось провести точкову інвентаризацію, яка мала б охопити лише 18 гектарів.

Але депутат міськради з фракції “Самопоміч” Андрій Шкула наполіг на тому, що інвентаризацію земель потрібно проводити комплексно, оскільки точкова нічого не дасть і це тільки даремне витрачання коштів на вітер.

– Повна інвентаризація, зокрема, дасть можливість сформувати кадастрові номери на землі запасу та ненадані землі, що відкриє для громади інформацію про наявні вільні землі. – пояснив депутат міськради Андрій Шкула. – Для мешканців міста спроститься процедура отримання земельних ділянок. Спроститься також і процедура продажу земельних ділянок на аукціоні. Окрім того вдасться ефективніше контролювати процес виділення земельних ділянок та не допускати порушень у земельній сфері. У результаті проведення повної інвентаризації очікується і економічний ефект у вигляді збільшення бюджетних надходжень, що власне і спостерігається у тих містах, де вже провели таку інвентаризацію.

 

-

This website uses cookies.