Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Історія одного хабара. Як податківець взяв 20 тисяч і вийшов сухим із води

Головний ревізор податкової інспекції Тернополя, який попався на хабарі у розмірі 20 тисяч гривень, уникнув тюремного ув’язнення.

хабар4Хитрий податківець вирішив підзаробити під час ліквідації приватного підприємства “Західна трейдова компанія”. Під час перевірки діяльності підприємства він склав акт, де вказав, що компанія винна державі 210 тисяч гривень. Ревізор пообіцяв директор знизити суму боргу за “подяку” у розмірі 20 тисяч гривень.

Спочатку він заявив, що зможе знизити суму до 120 тисяч гривень, але гроші потрібно перерахувати на банківський рахунок для купівлі оргтехніки. Через місяць він вимагав передати йому гроші готівкою. При цьому у той же час керівництво фірми оскаржило акт ревізії, знизивши суму боргу до 100 тисяч гривень. А податківець у свою чергу пообіцяв повністю звільнити підприємство від важкого фінансового тягара.

Передача грошей відбулася в одному із кафе на початку 2015 року. Відразу після отримання коштів податківця затримали працівники СБУ. У суді корупціонер свою вину не визнав, а свідки почали “забувати” свої першочергові покази. У підсумку, представник Феміди прийшов до висновку, що чиновник не вимагав хабара.

При винесенні вироку врахували, що у ревізора хвора мати і троє дітей. Суддя перекваліфікував справу з ч.3 на ч.1 ст.368 КК України. У підсумку чиновнику присудили штраф у розмірі 25,5 тисяч гривень. Відзначимо, що йому також повернули 275 тисяч гривень застави, пише 368.media. 

Поліція затримала обох грабіжників, які відібрали у підприємця два мільйони

У Тернополі нетверезий водій заїхав у кювет, а звідти – до лікарні